Хидрофобно покритие за автостъкла от Rain-x - 500 мл

Rain‑X® Rain Repellent:

 • Хидрофобно нанопокритие за автостъкла, което не позволява полепване на дъжд, сняг, лед, кал и насекоми по автомобилното стъкло.

 •  Подходящ за импрегниране на автостъкла, прозорци, витрини, фаянсови плочки, душ кабини и др.

 •  Предпазва от натрупване на котлен камък.


✔ В наличност ✔ 100% оригинален продукт ✔ От официалния вносител за България

More details

42,00 лв

Бърза поръчка

  Поръчай

  Честито! Вашата поръчка беше приета

  Наш служител ще се свърже с Вас за да уточните детайлите по поръчката.

  • Телефон за въпроси и поръчки: 0894934724
  • 24ч Доставка до 24ч. Удобно плащане с Наложен платеж.
  • FREE Безплатна доставка при поръчки над 100лв.

  Повече информация Начин на употреба

  • Rain-x е хидрофобно покритие за автостъкла, който драстично подобрява видимостта и сигурността при шофиране в мокро време като създава невидим хидрофобен слой, който отблъсква дъжд, сняг и киша.

  • Rain-x е трайно безцветно покритие без отражения. Специалното покритие не позволява на дъждовните капки да се разливат по автомобилните стъкла. Течността се събира в капки, които се разпръскват мигновено от насрещното аеродинамично течение.

  • Благодарение на Rain-x при шофиране в дъжд предметите на пътя се забелязват с 1 секунда по-рано. При скорост от 100 км/ч, 1 секунда се равнява на 30 метра спирачен път.  Rain-x помага за предотвратяване на опасни ситуации като при силен дъжд и висока скорост увеличава видимостта с над 85%.

  • Измиването на автомобила Ви на автомивка или ръчно няма да премахне Rain-x от стъклата.

  • Покритието Rain-x също позволява лесното почистване на автомобилните стъкла от лед, сол, кал и насекоми. С Rain-x чистачките работят по-ефективно, по-плавно и по-безшумно.

  • Една процедура обикновено запазва ефекта си средно 3-4 месеца в зависимост от атмосферните условия на шофиране.

  • Препаратът е също подходящ за третиране на стъкла на душ кабини и фаянсови плочки като не позволява отлагането на мръсотия и котлен камък.

  • Произведено в Испания от американската компания Illinois Tool Works (ITW).  

  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Rain-x за дъжд се радва на голям успех по целия свят повече от 40 години като за този период са продадени милиони опаковки. Редовното използване на продукта ви осигурява допълнителна сигурност при шофиране в мокро време.

  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Как работи Rain-x за шофиране в дъжд?

  Rain-x прониква и запечатва микроскопичните неравности върху автомобилното стъкло със супер гладко хидрофобно покритие, което е безцветно и без отражения. Дъждовната вода не се разлива по стъклото, а се събира в капки, които се разпръскват мигновенно от насрещното аеро-динамично течение.

   

  Какъв е правилният начин да нанесем Rain-x за шофиране в дъжд?

  Много е важно внимателно да прочетете упътването на продукта. По точно:

  • Преди употреба бъдете сигурни, че стъклата на автомобила са идеално чисти.  Премахнете всякаква вакса или силикон, които може да са били нанесени върху стъклото след измиване в автомивка. Това може да бъде добре направено с течен абразив за съдове като Cif. Ако мислите, че вакса или силикон не е нанасяно на стъклото ви може да пропуснете тази стъпка. 

  • Нанесете Rain-x върху сухо стъкло при температури над 1 градуса като използвате въртеливи движения.

  • Оставете да изсъхне и след това полирайте добре като използвате къс от кухненска хартия или памучен плат, който не оставя мъх. Полирайте докато стъклото е идеално чисто и лъскаво.

  • Проверете състоянието на чистачките. Стара гума и наслоена мръсотия върху ръба на чистачката може да причинят замазване върху автомобилното стъкло.  Почиствайте гумата на чистачките си с качествен препарат като Rain-x 2 in 1. Препоръчва се дори нови чистачки да се почистват редовно, за да са по ефективни.

   

  Колко дълго трае ефектът от едно нанасяне?

  Rain-X не се износва от нормално миене на автомобилните стъкла. Използването на чистачките и наслояването на прах по предното стъкло постепенно ще намалят ефекта на отблъскване на дъждовната вода. В зависимост от това колко шофирате и колко често използвате чистачките, едно третиране може да трае от 3-4 месеца до една година преди да бъде необходима нова апликация.

   

  Кога е необходимо да направя нова апликация?

  Ново нанасяне може да направите когато забележите отслабване в хидрофобния ефект.

   

  Какво става с предишните апликации?

  Не е необходимо да премахвате предишните слоеве Rain-x за дъжд – новото нанасяне просто ще запълни неравностите и ще поднови ефекта.  

   

  Може ли да се нанесе и на другите стъкла?

  Rain-x за дъжд може да бъде нанесен на всички стъкла на автомобила, за да имате по-добра видимост във всички посоки.

   

  Може ли наистина да шофирам без да използвам чистачките?

  Ние не ви съветваме да карате без чистачки, но на добре потдържано предно стъкло, аеродинамиката започва да отблъсква дъждовната вода над 50-60 км/ч, което ще доведе до по-добра видимост. При по-ниски скорости, при шофиране в градски условия, и при лек ръмеж е необходимо чистачките да се ползват, но видимостта е много по-добра, тъй-като водата не се разлива по стъклата, а се събира в малки капчици.

  Може ли Rain-x да причини замазване по стъклото? 

  Не. Когато препаратът се нанася правилно и по описание, Rain-x за дъжд подобрява видимостта в мокро време и не причинява замазване.

   

  Може ли Rain-x за дъжд да бъде използван върху прозрачна пластмаса?

  Новият Rain-x Plastic е специално формулиран за пластмасови повърхност като кристални фарове, мотоциклетни каски и визьори, предни стъкла на моторни лодки, самолетни стъкла и др.

   

  Може ли да нанесем Rain-x за дъжд върху чистачките?

   

  Чистачките могат да бъдат почистени с Rain-x за дъжд. Това също ще премахне стара и оксидирана гума.

   

  Има ли Rain-x за шофиране в дъжд други приложения?

  Rain-x за шофиране в дъжд може да бъде използван и като импрегнатор на стъкла на душ кабини и фаянсови плочки, за да не залепва котлен камък. 

  Rain-X Rain Repellent

  Препарат за по-висока видимост при шофиране в дъжд 

   

  НАЧИН НА УПОТРЕБА

          Измийте, почистете и подсушете повърхността. Автомобилното стъкло трябва да е идеално      чисто и сухо.

         Разклатете леко бутилката, дозирайте Rain-x върху малко, сухо парче плат или салфетка от кухненско руло и го нанесете плътно от външната страна на стъклото с въртеливи движения по цялата повърхност. 

         Оставете да изсъхне, докато повърхността леко се замъгли. 

         С нова, чиста кърпа полирайте третираната с Rain-x повърхност с леки кръгови движения докато стъклото стане кристално чисто. За по-добър слой нанесете Rain-x и полирайте втори път.

         При третиране на стъкла на душ кабини и фаянсови плочки почистете предварително повърхностите от котлен камък и наслагвания.  Внимавайте препаратът да не попадне върху плочките на пода!

   

  ВАЖНО

  •         Нанасяйте само при положителни температури през зимата и през лятото когато колата Ви не е била изложена на слънце. Стъклата на автомобила не трябва да са нагрети.
  •         При шофиране в дъжд, винаги използвайте чистачките, ако е необходимо.
  •         Не използвайте върху пластмасови повърхности, с изключение на такива одобрени от производителя.
  •         Не използвайте върху боядисани части, мръсни повърхности или такива, които вече са третирани с антирефлекторни или препарати против надраскване.

    

  Изключителен представител за България:

  МИК Трейдинг ЕООД  | гр. Пловдив  |  0894 934 724  | info@topauto.bg

  ПОДОБНИ ПРОДУКТИ

  ПОСЛЕДНО РАЗГЛЕДАНИ